Stichting Leergeld Goirle-Riel bedankt Gelden vûr Helden en iedereen die een steentje heeft bijgedragen.

img_bedankt

Van 7 tot en met 10 december is door Gelden vûr Helden weer een groot sponsorevenement georganiseerd met als goed doel Stichting Leergeld Goirle-Riel. Dit evenement bracht ruim 17.000 euro op.

Stichting Leergeld Goirle-Riel is ontzettend blij met het grote bedrag dat door de acties van  Gelden vûr Helden is opgebracht. Wij kunnen hiermee nog meer kinderen ondersteunen. We hebben door de acties ook meer naamsbekendheid gekregen en hopen dan ook dat gezinnen die onze steun nodig hebben ons beter en sneller weten te vinden en zich bij ons aanmelden. Meedoen is belangrijk voor kinderen want nu meedoen is ook straks meetellen. Kinderen die nu langs de zijlijn staan, nergens aan mee kunnen doen en er niet bij horen kunnen daar hun leven lang last van hebben.

Stichting Leergeld is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen die binnen de armoedegrens vallen. Met het geld van Gelden vûr Helden kunnen meer kinderen onder andere lid worden van een sportvereniging, naar muziekles gaan of gaan dansen, meedoen aan het Jeugdvakantiewerk of een andere activiteit die anders voor hen niet bereikbaar is.

Op dit moment ondersteunen we ruim 200 kinderen uit Goirle en Riel. Volgens Leergeld zijn er echter veel meer kinderen die binnen de doelgroep vallen. Info over Leergeld en manieren om aan te melden is te vinden op de website en in een brochure met antwoordkaart. Deze brochures zijn beschikbaar in de bibliotheek, bij Het Loket, Huisartsen, Stichting Contour-de Twern en op alle basisscholen en het Mill-Hill college in Goirle en Riel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *