Over leergeld

Actief sinds 1997

Stichting Leergeld Nederland is in 1997 opgericht in Tilburg. Stichting Leergeld Goirle en Riel is daarna, als tweede stichting in Nederland, opgericht op 28 mei 1998. Momenteel telt Nederland meer dan 100 lokale stichtingen die actief zijn in ruim 250 gemeenten.

‘Stichting Leergeld Nederland’ is een landelijke vereniging van lokale stichtingen. Deze stichtingen zetten zich in om schoolgaande kinderen, die opgroeien in een gezin met een laag inkomen, deel te laten nemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten. Stichting Leergeld is een particulier fonds met een Goede Doelen-status. De naam is bewust gekozen. Enerzijds omdat leren, op school en door deelname aan sociale activiteiten -goed besteed- geld kost. Anderzijds omdat de samenleving duur ‘leergeld’ zal moeten betalen voor kinderen die ten gevolge van een laag inkomen aan de zijlijn zijn blijven staan.

Armoede komt voor in vele gradaties. Armoede drukt soms generaties lang op de schouders. Stichting Leergeld zet zich in voor kinderen zodat ze, door mee te doen,  hun (sociale) vaardigheden kunnen ontwikkelen zodat ook zij straks meetellen.

Stichting Leergeld Goirle en Riel zorgt ervoor dat alle kinderen mee kunnen doen!

Meest recente berichten:

Stichting Leergeld bedankt de gulle gevers!

Basisschool De Bron doneert 42 laptops aan Stichting Leergeld Goirle en Riel en RABO-bank schenkt 500 euro. Afgelopen week werd Leergeld uitgenodigd bij Basisschool de Bron om 42 laptops in [...]

Alle blogberichten

Doneren

Stichting Leergeld heeft uw hulp nodig. Om zoveel mogelijk kinderen in Goirle en Riel te helpen hebben wij uw bijdrage nodig. Door te doneren bij Stichting Leergeld Goirle en Riel weet u dat uw bijdrage lokaal verschil maakt. U helpt dus direct een kind in uw eigen omgeving. Kies zelf uw bijdrage en maak het bedrag over naar het rekeningnummer van Stichting Leergeld.

Rekeningnummer: NL 37 RABO 0166 8031 11
T.n.v.: Stichting Leergeld Goirle en Riel

Bedankt namens Stichting Leergeld Goirle en Riel en alle kinderen.

Direct doneren

Leergeld wil een bijdrage leveren aan het voorkomen van buitensluiting van kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen, want

ALLE KINDEREN MOGEN MEEDOEN

Meld u zich hier online aan