Voor wie is Stichting Leergeld?

Stichting Leergeld Goirle en Riel zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd 0 tot 18 jaar, uit gezinnen met beperkte financiële middelen. Ouders of verzorgers die hierdoor bepaalde activiteiten niet kunnen betalen voor hun kinderen, kunnen een beroep doen op de stichting.

Stichting Leergeld is zich ervan bewust dat elke situatie anders is. Daarom kijkt de stichting naar de individuele situatie van gezinnen. Er wordt zoveel mogelijk maatwerk verleend.

Aan wat voor activiteiten moet je denken?

Sport

Sport is van groot belang om erbij te horen en om te leren omgaan met elkaar. Zo leren kinderen bijvoorbeeld omgaan met winnen en verliezen. Stichting Leergeld Goirle en Riel heeft al veel gezinnen kunnen helpen met het betalen van de contributie van een sportclub. Daarnaast kunnen we soms ook helpen met het financieren van middelen als kleding of materialen die nodig zijn om te sporten.

Zwemles

Jaarlijks vergoedt Stichting Leergeld Goirle en Riel een groot aantal zwemlessen. Het is van levensbelang om op jonge leeftijd goed te kunnen zwemmen. Stichting Leergeld zorgt ervoor dat uw kind, net al alle andere kinderen, kan leren zwemmen bij de zwemles.

Cultuur

Naast sportactiviteiten is cultuur ook een belangrijke vorm van ontwikkeling voor kinderen. Denk hierbij aan muziekles, balletles, creatieve cursussen en scouting.

Heeft u hulp nodig?

Heeft u hulp nodig om activiteiten voor uw kind te financieren. Als ouders of verzorgers kunt u een beroep doen op Stichting Leergeld Goirle en Riel. Klik hier om meer te lezen over hoe u zich kunt aanmelden.

Leergeld wil een bijdrage leveren aan het voorkomen van buitensluiting van kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen, want:

ALLE KINDEREN MOGEN MEEDOEN

Meld u zich hier online aan